Sondaż wyborczy na Katoliku
Sondaż wyborczy na Katoliku
Autor |
Wiadomość |
Esjot
Gaduła
wyznanie: katolik
|
 Re: Sondaż wyborczy na Katoliku
Wespecjan napisał(a): Fajnie, tylko to co Korwin opowiada o gospodarce to w większości bzdury. Jak można wierzyć w wolny rynek, skoro zawsze były i będą podmioty słabsze i silniejsze. I co z tego, że są podmioty słabsze i silniejsze? To oznacza, że ci co ciężko pracują i mają dobre pomysły mają obowiązek dzielić się z nierobami i kretynami? Ja mówię o prawdziwym wolnym rynku, a nie o tym co jest teraz. Teraz to jest nowokomuna. Wolny rynek to jest w Singapurze albo w Chinach, choć i tam zaczynają od niego odchodzić nie wiadomo dlaczego. Socjalizm jest antykościelny i antyreligijny. Jezus nie był socjalistą. A co do Korwina jest to niesamowicie inteligentny, mądry i mający niesamowitą wiedzę na różnych płaszczyznach człowiek. Miałem okazję z nim chwileczkę porozmawiać w tamtym roku w lipcu we Władysławowie. To jak kreują go media to inna sprawa. To jest normalny człowiek pełen pasji. Bardziej ideolog niż polityk.
|
Pt maja 24, 2019 1:14 pm |
|
 |
Jockey
Czuwa nad wszystkim
Dołączył(a): Śr cze 05, 2002 9:54 pm Posty: 12094 Lokalizacja: Polska
|
Dociekliwy napisał(a): I co z tego, że są podmioty słabsze i silniejsze? To oznacza, że ci co ciężko pracują i mają dobre pomysły mają obowiązek dzielić się z nierobami i kretynami? Socjaliści uważają, że ci co pracują więcej muszą się dzielić z tymi którym się nie chce. Dociekliwy napisał(a): Ja mówię o prawdziwym wolnym rynku, a nie o tym co jest teraz. Teraz to jest nowokomuna. Wolny rynek to jest w Singapurze albo w Chinach, choć i tam zaczynają od niego odchodzić nie wiadomo dlaczego.
To co jest u nas to hybryda. Już odeszliśmy od socjalizmu odgórnie planowanego ale nie jesteśmy wolnym rynkiem. Wolny rynek jako taki nie istnieje i jak sam zauważyłeś odchodzą od niego. Większość krajów wysokorozwiniętych ma pewnego rodzaju połączenie interwencjonizmu Państwa w niektóre rejony rynku i regulacje określające w jakim zakresie możliwa jest działalność gospodarcza. Dociekliwy napisał(a): Socjalizm jest antykościelny i antyreligijny. Jezus nie był socjalistą.
Absolutnie nie był. Chociażby dlatego, że uznawał własność prywatną. Dociekliwy napisał(a): A co do Korwina jest to niesamowicie inteligentny, mądry i mający niesamowitą wiedzę na różnych płaszczyznach człowiek. Miałem okazję z nim chwileczkę porozmawiać w tamtym roku w lipcu we Władysławowie. To jak kreują go media to inna sprawa. To jest normalny człowiek pełen pasji. Bardziej ideolog niż polityk. Pięknie ale my rozmawiamy o Korwinie jako polityku a polityk to ktoś kto wywiera wpływy i próbuje kształtować naszą rzeczywistość.
_________________ Znalezione w sieci: "Dystans 2 m jest po to aby niektórzy spadli z ziemii. Przecież wszyscy się nie zmieszczą"
|
Pt maja 24, 2019 2:49 pm |
|
 |
watchman
Niesamowity Gaduła
wyznanie: nie chcę podawać
|
Krótki instruktaż pana Brauna dla pracowników rzeszowskiej TVPis.. https://www.youtube.com/watch?v=2fHDbMmdelg
|
Pt maja 24, 2019 10:11 pm |
|
 |
Jozek
Niesamowity Gaduła
|
Pana Brauna nie skrytykuje, tylko dla tego bo jak by nie było jest On mimo wszystko bratem w wierze i wielki szacun za to, że tak otwarcie i bez żadnych kompleksów do tej wiary sie przyznaje. Ale niektóre poglądy ma tak radykalne, że aż głupio się słucha. I nie, nie chodzi mi o ten ostatni link.
_________________ Panie, nie wywyższa się serce moje, oczy moje nie chcą patrzeć z góry. Ps 131
|
So maja 25, 2019 2:47 am |
|
 |
Jockey
Czuwa nad wszystkim
|
Wojciech Cejrowski to tez brat w wierze i tez go nie będziesz krytykował? A co z Terlikowskim, tez nie można go krytykować? Wtedy powstaje legion świętych krów o których dobrze albo wcale. Cejrowski jest przynajmniej konsekwentny.
_________________ Znalezione w sieci: "Dystans 2 m jest po to aby niektórzy spadli z ziemii. Przecież wszyscy się nie zmieszczą"
|
So maja 25, 2019 8:41 am |
|
 |
Jozek
Niesamowity Gaduła
|
Wybieram "albo wcale". Czasem mi nie wychodzi i cos tam klepne do drugiego, ale jesli mam wybór i nie ma emocji, to wolę sobie odpuścić. Gdyby twoja zasada była słuszna, to przecież obok celebrytów mamy jeszcze Jockeya , Barneya, Sahcima, Petera. Kazdy z nas ma coś na sumieniu i kazdemu można wytknąć potknięcie. Ile razy sam napisałem jakaś głupotę na forum, którą po dłuższym zastanowieniu chciał bym cofnąć. No nie da rady. I cieszę się że cała reszta, tj. wy obchodzicie się wówczas ze mną łagodnie i z wyrozumiałościa. Tak myślę. Czasy spinania się, mam już chyba za sobą.
_________________ Panie, nie wywyższa się serce moje, oczy moje nie chcą patrzeć z góry. Ps 131
|
N maja 26, 2019 1:32 am |
|
 |
Jockey
Czuwa nad wszystkim
|
https://dorzeczy.pl/103941/Francja-Part ... ybory.htmlOkazuje się ze Europa może być inna niż ta która znaliśmy. Mam nadzieje ze wyznawcy Marksa wylądują na śmietniku historii.
|
N maja 26, 2019 9:24 pm |
|
 |
ŚmiałyHarpunnik
Niesamowity Gaduła
wyznanie: chrześcijanin, inne (trynitarny i biblijny)
|
Ponad 80% wyborców nie potrafi samodzielnie myśleć. Jeszcze daleka droga przed naszym krajem... 
_________________ Self care is also not arguing with people who are committed to misunderstanding you.
|
N maja 26, 2019 10:38 pm |
|
 |
Jockey
Czuwa nad wszystkim
|
A jakieś wytłumaczenie dlaczego aż 80%?
|
Pn maja 27, 2019 1:43 am |
|
 |
Inczuczuna
Niesamowity Gaduła
|
Wyniki ciągle jeszcze nieoficjalne. Ale już raczej pewne że Konfederacja i Kukiz poniżej progu. Trochę to przygnębiające że więcej głosów dostały "części rowerowe" Biedronia.
|
Pn maja 27, 2019 9:30 am |
|
 |
Yarpen Zirgin
Niesamowity Gaduła
Dołączył(a): Cz sty 14, 2010 12:50 pm Posty: 19242 Lokalizacja: Rzeczpostpolita Polska
|
To absolutnie normalne, że tak się stało, i było całkowicie do przewidzenia. Zaskakująca jest frekwencja i wynik wyborczy, czyli PiS z ponad 45,5% poparciem, a KE z 38,3%.
|
Pn maja 27, 2019 9:33 am |
|
 |
Jockey
Czuwa nad wszystkim
|
Konfederacja tak jak przewidywałem poniżej progu czyli głos na nich zmarnowany. Chociaż po cichu liczyłem na to ze się dostaną i chociaż Sosnierz pozostanie w PE. Chyba jeden z nielicznych głosów rozsądku Szkoda ze Wiosna weszła. Ale zapewne to ostatnie podrygi. Stawiam ze do naszego parlamentu nie wejdzie. Biedron się ustawili tylko na tym mu zależało. KUKIZ15 od prawie 4 lat pracował na to żeby odpaść. Jego dziwne akcje nocne na portalach społecznościowych, ostra jazda z niektórymi z klubu, wojna z narodowcami których wziął na listy w poprzednich wyborach, jazda z Jakubiakiem w kampanii samorządowej.
|
Pn maja 27, 2019 9:41 am |
|
 |
HeresJohnny
Gaduła
|
Jockey napisał(a): Biedron się ustawili tylko na tym mu zależało.
O ile dobrze pamiętam, Biedroń zapowiadał, że mandatu nie obejmie.
_________________ "What’s the point of a f***ing window if you can’t jump out of it?" - Patrick Melrose
|
Pn maja 27, 2019 9:47 am |
|
 |
Wespecjan
Niesamowity Gaduła
wyznanie: nie chcę podawać
|
Jockey napisał(a): Konfederacja tak jak przewidywałem poniżej progu czyli głos na nich zmarnowany. No a na PiS czyli partię Jarosława Kaczyńskiego, filosemity i zwolennika "świadomego rodzicielstwa" na pewno nie.
|
Pn maja 27, 2019 9:57 am |
|
 |
Jockey
Czuwa nad wszystkim
|
No to zobaczymy czy obejmie czy nie. Ja stawiam ze obejmie.
|
Pn maja 27, 2019 9:58 am |
|
|