Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 22, 2019 6:19 pm



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Czy ten serwis musi chodzić po http? 
Autor Wiadomość
Milczek
Milczek

Dołączył(a): So mar 17, 2018 4:34 am
Posty: 24
Płeć: mężczyzna
wyznanie: nie chcę podawać
Odpowiedz z cytatem
Post Czy ten serwis musi chodzić po http?
Nawet przeglądarki (przynajmniej firefox) ostrzegają userów, gdy na stronie po http a nie https jest pole do wpisywania hasła.

Pomijając kardynalne wymogi bezpieczeństwa (ostrożnie z wchodzeniem na forum z niezaufanych sieci wifi!), to jest naprawdę fatalny user experience IMO, gdy wpisując hasło user widzi ostrzeżenie, że "logins entered here could be compromised".

https://support.mozilla.org/en-US/kb/in ... =inproduct

Czy nie dałoby się może przenieść forum na https?


N mar 10, 2019 10:07 pm
Zobacz profil
Czuwa nad wszystkim
Czuwa nad wszystkim
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt maja 06, 2011 2:22 pm
Posty: 12836
Płeć: kobieta
wyznanie: katolik w pełnej łączności z papieżem
Odpowiedz z cytatem
Post Re: Czy ten serwis musi chodzić po http?
Przeniesione.


Cz mar 14, 2019 8:37 am
Zobacz profil
Niesamowity Gaduła
Niesamowity Gaduła

Dołączył(a): Pn mar 20, 2006 11:39 pm
Posty: 3037
Lokalizacja: Roztocze
Odpowiedz z cytatem
Post Re: Czy ten serwis musi chodzić po http?
Czerwony wykrzyknik ze stopki wyszukiwań zniknął. Pod tym względem jest lepiej. Lecz po wysłaniu wpisu z wypowiedzią na forum, wyszukiwarka nie onajduje na powrót miejsca tej strony, wyświetlając błąd. Przynajmniej u mnie na androidzie tak to się dzieje.

_________________
prezydent Legionu Maryi p.Brzozówka


Cz mar 14, 2019 10:41 am
Zobacz profil WWW
Niesamowity Gaduła
Niesamowity Gaduła

Dołączył(a): Śr sie 01, 2018 12:38 pm
Posty: 1734
Płeć: mężczyzna
wyznanie: katolik w pełnej łączności z papieżem
Odpowiedz z cytatem
Post Re: Czy ten serwis musi chodzić po http?
Telefony nie maja przesylanych takich samych plikow jak na kompa i w ogole wyglad stron jest inny.
Sadze ze jakiekolwiek ryzyko, czy tez bledy pojawiaja sie glownie podczas przeksztalcania plikow na kompatybilne z systemem telefonow itp urzadzen dzialajacych na android.

_________________
someone1@opoczta.pl


Cz mar 14, 2019 10:53 am
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL