Autor |
Wiadomość |
Barney
Niesamowity Gaduła
Dołączył(a): Pn maja 25, 2009 4:55 pm Posty: 15544 Lokalizacja: Gdynia
wyznanie: katolik
|
 Re: UWAGI DO OBSŁUGI FORUM V
sam2 napisał(a): Sadzilem ze to watek na uwagi do obslugi forum a nie watek dyskusyjny. Czy to uwaga do obsługi forum? 
Pn cze 10, 2019 11:23 am |
|
 |
sam2
|
Barney napisał(a): sam2 napisał(a): Sadzilem ze to watek na uwagi do obslugi forum a nie watek dyskusyjny. Czy to uwaga do obsługi forum?  Tak.
|
Pn cze 10, 2019 11:25 am |
|
 |
Brandeisbluesky
Niesamowity Gaduła
|
 Re: Mój Athos
Rozumiem, ze bierzesz D3? Czy mogę zapytać w jakiej dawce, czy z czymś ją łączysz, i jaki poziom udało Ci się osiągnąć?
|
Cz cze 20, 2019 1:25 am |
|
 |
Agafia
Milczek
wyznanie: chrześcijanin, prawosławie
|
Niesamowite co ludzi może interesować  Bez urazy... Biorę 2000 jednostek, poziom 56, poza tym biorę Mg+ Bcomplex
|
Cz cze 20, 2019 1:28 am |
|
 |
Brandeisbluesky
Niesamowity Gaduła
|
56?  Super! Mnie się udało wskoczyć na 32 jakiś czas temu. Czekam na następne wyniki badań.
|
Cz cze 20, 2019 1:30 am |
|
 |
Agafia
Milczek
|
można brać do 10 000
|
Cz cze 20, 2019 1:31 am |
|
 |
Brandeisbluesky
Niesamowity Gaduła
|
Słyszałam, że przez krótki czas można. Mnie zastanawia to, że aby generować wit D w odpowiednim poziomie przez skórę, trzeba dość długo się naświetlać na słońcu, a to z kolei grozi rakiem, a przynajmniej straszy się nim ludzi. Jakoś nie mogę sobie w głowie poukładać tego, że Bóg tak by to skonstruował, że tak by się to mogło dziać, tj. osiągając naturalnie coś korzystnego dla zdrowia jednocześnie narażasz zdrowie na szwank.
|
Cz cze 20, 2019 1:39 am |
|
 |
Agafia
Milczek
|
To wszystko przez upadek pierwszych rodziców... W świat weszła śmierć, trud, choroby, starość, uwiąd. To człowiek zaburzył pierwotną harmonię i piękno. Myślę, że słońce w rozsądnych dawkach nie zaszkodzi, trzeba unikać poparzeń słonecznych. Chodzi tu o ekspozycję całego ciała, a nie tylko rąk i twarzy, a więc... w bikini!!! Tylko, że w naszym klimacie trudno o odpowiednią ilość słońca, lepiej jechać do ciepłych krajów. Wydaje mi się, że zamiast narzekać, trzeba dziękować Bogu, że człowiek nauczył się leczyć wiele chorób, a więc coś z pierwotnego błogosławieństwa zostało- czynimy sobie ziemię poddaną... 
|
Cz cze 20, 2019 10:09 am |
|
 |
Barney
Niesamowity Gaduła
|
Tak się zastanawiam. Jeden z użytkowników (wszystko jedno kto, to nieistotne) ma w podpisie coś takiego: Cytuj: Nie wyrazam zgody na poza forumowe uzucie moich wypowiedzi dla osoob nie zgadzajacych sie z trescia Otóż czy nie jest tak, ze forum to przestrzeń publiczna? A jeśli tak, to obowiązuje prawo cytatu - czyli ogólne przepisy obowiązujące w Polsce (i wlasciwie na całym niemal świecie). I nie chodzi mi tu o np,przenoszenie sporów na inne forum (czego się nie powinno robić bez ważnej przyczyny) ale w ogóle o cytowanie. Jak ktoś się wstydzi tego co napisał - trudno. Mógł nie pisać. Internety nie płoną.
Śr lip 24, 2019 11:18 am |
|
 |
sam2
|
Nie zauwazyles jednego szczegolu, ze chodzi o pozaforumowe wykozystanie, a nie o cytowanie na forum. Poza tym co ci przeszkadza czyjs wpis w stopce? Nie jest on ani reklama, ani niezgodny z regulaminem. Na frum mozesz cytowac skolko godno. Gdyby sie ktos wstydzil tego co pisze to by nie pisal.
|
Śr lip 24, 2019 11:23 am |
|
 |
Barney
Niesamowity Gaduła
|
O wilku mowa  Prawo cytatu nie jest ograniczone do forum. A wpis rzeczywiście może sobie być - nie ma mocy prawnej ani żadnej innej.
Śr lip 24, 2019 11:26 am |
|
 |
sam2
|
Barney napisał(a): O wilku mowa  Prawo cytatu nie jest ograniczone do forum. A wpis rzeczywiście może sobie być - nie ma mocy prawnej ani żadnej innej. No wlasnie, o wilku mowa, uderz w stol a nozyce sie odezwa. 
|
Śr lip 24, 2019 11:28 am |
|
 |
merss
Czuwa nad wszystkim
|
...chyba wiem o co chodzi z tym podpisem. Na stare lata przychodzi mi wejść w rolę n- pomocnika Sherlocka Holmesa.
|
Śr lip 24, 2019 12:28 pm |
|
 |
sam2
|
|
Śr lip 24, 2019 12:37 pm |
|
 |
Barney
Niesamowity Gaduła
|
Chociaż zmien to "uzucie" na "użycie"...
Śr lip 24, 2019 2:34 pm |
|
|